U okviru humanitarne akcije 2021. godine
uručena je pomoć za šest porodica iz Srbije

Saosećajnost, velikodušnost, moralnost i ljudskost u svima nama otvorile su nam put da i tokom 2021. godine pokrenemo tradicionalnu humanitarnu akciju donacije uređaja iz EWE asortimana porodicama koje se junački bore za goli život u našoj zemlji.

Još jedna godina iza nas i još jedna humanitarna akcija koju smo ponosno i sa neopisivom ispunjenošću, sada već jedanaesti put zaredom, sproveli u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Svesni smo činjenice da mnogi naši sunarodnici u selima i gradovima širom Srbije žive u izuzetno nepovoljnim uslovima, bez osnovnih potrepština za pristojan život, često bez funkcionalnog krova nad glavom, u loše izolovanim kućama,
neretko bez grejanja, struje i pijaće vode.
Zato su nas i ove godine njihove dirljive životne priče podstakle da im našim malim doprinosom bar na trenutak ili dva ulepšamo i olakšamo svakodnevni život i omogućimo da im bliska budućnost krene nabolje.

Ono što je nama sastavni i često neprimetni deo života, njima je nezamislivo, nedostupno, daleko ili oduzeto. Siromaštvo, teške životne okolnosti, loše zdravstveno stanje, nedostatak sredstava, izgubljene prilike za školovanje i posao, pa čak i gubitak doma usled prirodnih nepogoda, sve je ono sa čime se ove višečlane porodice sa decom suočavaju svakog dana.

Ipak, ovi roditelji ne odustaju. Trude se, snalaze i hrabro, čvrsto na zemlji koračaju napred tražeći još jednu šansu da svojoj deci omoguće najkvalitetnije i najbezbolnije moguće detinjstvo i odrastanje. Oni su životni borci koji ne posustaju pred preprekama i ne traže mnogo, samo pristojan život kakav dolikuje svakom ljudskom biću.

Tokom 2021. godine, četiri porodice iz sela kod Sopota, Valjeva, Kladova i Kruševca, kao i dve porodice iz Dimitrovgrada i Arilja dobile su uređaje koji će im zasigurno ubrzati i olakšati kućne poslove poput kuvanja, pranja i sušenja veša i čuvanja svežih namirnica, ali i omogućiti uživanje u slobodno vreme uz televiziju i prenosne računare.

U domovima pet porodica, svoje mesto su našli televizori koji će osim uživanja uz omiljene sadržaje, školarcima omogućiti i lakše praćenje online nastave. Šporeti su dobili svoje nove vlasnike u dva doma i njima priprema hrane više neće biti bauk. Frižideri su postali sastavni deo kuhinja u tri kuće, a jednoj od porodica donirana je više nego neophodna mašina za pranje i sušenje veša. U dve porodice, novim laptop računarima posebno su se obradovala deca i studenti, jer će im oni sada znatno olakšati učenje i praćenje nastave.

Ono što je većini nas život dao, njima je uzeo. Njihove srceparajuće priče i problemi koje nose na svojim leđima u nama izazivaju tugu i osećaj nepravde. Stoga je naš cilj da nastavimo da pomažemo porodicama u Srbiji koliko je to u našoj moći, jer samo tako možemo zajedno doživeti kvalitetnije i bolje sutra.